top of page

'Help! Mijn kat pakt mijn voeten.'

Professional hunter

Zintuigen op scherp! Klaar om te jagen! De professional hunter staat altijd aan. Bij het jagen houdt de kat altijd een bepaalde volgorde in gedragingen aan. Loeren, sluipen, achtervolgen, bespringen en doden. Soms met en soms zonder succes. Het jagen heeft immers tot doel om een prooi te vangen. De prooi is dan ook de beloning voor zijn inspanning. Heel belangrijk om hier ook in het spel rekening mee te houden. Maar, maak het ook niet te makkelijk! Want dan zal deze jager er snel op uitgekeken zijn. Kruip in de huid van het prooidier. Hoe vlucht de muis? Of hoe reageert een vogel in het nauw?

 

Daag je jouw kleine jager niet genoeg uit dan bestaat de kans dat hij zijn jachtbehoefte op gezinsleden gaat uitoefenen. Ook kan het zijn dat een soortgenoot binnen het gezin de pineut wordt. Hoe leuk is het immers dat die ander een reactie geeft!

Kattenholletje

Verstopplekjes

Om een kans te maken een prooi te vangen, moet de kat zich ook goed kunnen verstoppen. Want krijgt de prooi door dat er op hem geloerd wordt dan is hij weg!

Verstopplekjes zijn dus essentieel voor het jachtspel. Denk aan tunnels, kartonnen huisjes of dozen of holletjes.

Interactief speelgoed

Ook wel elektronisch speelgoed genoemd. Handig als je zelf even te druk bent met iets anders.

 

Voor de professional hunter zijn de DUVO Catch ’n Play Vis en de Petsafe Cheese zeer geschikt. De vis bootst een bewegend prooi na. Iedere keer als de vis wordt aangeraakt dan begint het te spartelen. Langdurig speelplezier dus!

DUVO Cathc 'n Play Vis
Trixie telescoophengel voor katten

Telescoophengel

Dit is een echte must have voor de professional hunter. Door het uitschuifsysteem kan je gemakkelijk op afstand de hengel manoeuvreren. Nu alleen nog de rol van het prooi vervullen!   

Download hier de volledige folder!

bottom of page