top of page

'Mijn kat speelt echt niet!'

Lazy player

We hebben allemaal wel eens zo’n dag waarop we geen zin hebben om ons fysiek uit te sloven. Ook onder de katten zien we dit fenomeen regelmatig. Maar als je een beetje lui wilt zijn, betekent dat niet gelijk dat je niets om handen wilt hebben. Enige vorm van bezigheid of entertainment is vrijwel altijd welkom. Het zorgt ervoor dat we ons niet gaan vervelen. Voor katten geldt hetzelfde. Iedere kat heeft bezigheid, uitdaging en entertainment nodig om een fijn en gezond leven te leiden.


Katten die moeilijk te motiveren zijn voor spel hebben vaak iets meer
overtuiging nodig. Sommige katten reageren op geluiden en andere weer op geuren. Daarnaast moet de lat niet te hoog gelegd worden. Voerpuzzels en ander speelgoed moet relatief gemakkelijk in het gebruik zijn. Zo nodig zelfs liggend. Uiteindelijk gaat het óók om de mentale stimulans.

Speelstaf voor katten

Speelstaf

Door de eenvoud van dit speelgoed kan je gemakkelijk met de speelstaf je liggende tijger uitdagen. De luie kat heeft immers wat extra stimulans nodig. Probeer maar eens met de veertjes langs de rand van zijn mandje te strijken. Eerst langzaam en dan misschien iets sneller. Heb je de aandacht dan kan je langzaam proberen steeds van de kat af te strijken. Bijvoorbeeld over de vensterbank, tegen de muur of langs de krabpaal omhoog. Of over de grond een beetje heen en weer gaan werkt soms. Verslapt de aandacht, herhaal dan rustig het proces. Let op de signalen van jouw kat. Waar reageert hij op? Op snelle bewegingen? Op langzame bewegingen? Of op een afwisseling daarvan? Soms kan ook het stilhouden (na het strijken) van de speelstaf de trigger zijn tot actie. Let goed op de pupillen. Worden ze groot dan doe je het waarschijnlijk goed!

Interactief speelgoed

Ook wel elektronisch speelgoed genoemd. Handig als je zelf even te druk bent met iets anders.


Voor de lazy player zijn de Frolicat Fox Den en D&D Undercover Muis zeer geschikt. Het speelgoed kan staand, zittend en liggend worden gebruikt. De D&D Undercover Muis heeft ook nog eens verschillende snelheidsstanden.

D&D Undercover Muis
Valeriaan knuffeltje voor katten

Geurkussentjes

Ze zijn er in vele vormen en kleuren. Voor de kat niet zo belangrijk, maar het ziet er toch fraai uit. De geur is echter wel belangrijk. Geurkussentjes zijn er met catnip, matatabi en valeriaan. Even uitzoeken op welke van de drie jouw kleine vriend reageert.

Download hier de volledige folder!

bottom of page