top of page

Mijn lieve katjes!

14 maart 2023, Capelle aan den IJssel

Lieve katjes,

Inmiddels beschik ik over voldoende kennis om als kattengedragstherapeut aan de slag te gaan. Tijdens mijn opleiding heb ik mij niet alleen verdiept in de kennis over jullie gedrag, maar ook in de menselijke aspecten met betrekking tot de problematiek. Het succes van de therapie is namelijk grotendeels afhankelijk van jullie personeel. Ik heb daarom een werkwijze ontwikkeld waarbij zowel het welzijn van de kat als dat van de eigenaar centraal staan. In de hoop dat mensen en dieren zoveel mogelijk in harmonie met elkaar kunnen samenleven en het leed van dieren zoveel mogelijk beperkt wordt.

Maar bij mij gaat het ook niet altijd van een leien dakje. Samen met mijn partner, hond Meissie en onze 4 katten lopen wij regelmatig tegen moeilijkheden aan. Vaak heeft het te maken met omstandigheden waar je zelf weinig invloed op hebt of waarvan je de oorzaak pas later achterhaald. Ook kan het zijn dat veranderingen zo subtiel optreden dat je het niet goed door hebt. Daarbij ben ik ook maar een mens en heb daarmee ook zelf soms een aandeel in het gedrag. 

Ik hoop mijn werk met veel plezier en een beetje humor te mogen uitvoeren.

Wellicht tot snel!

Veel liefs,

Maartje van den Eijnden

Maartje van den Eijnden met hond Meissie

Ervaring en opleiding

2019 - 2021

Vrijwilligerswerk en gastgezin asiel Krimpen aan den IJssel 

2023 - heden

Kattengedragstherapeut bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren 

Opleidingen en cursussen

Met heel veel liefde en plezier heb ik ruim twee jaar vrijwilligerswerk gedaan op de kattenafdeling in het asiel te Krimpen aan den IJssel. In 2021 heb ik ook een aantal kittens in huis gehad als gastgezin. Dit was ook een hele mooie ervaring. Helaas is deze vestiging eind 2021 permanent gesloten.

Per 28 april 2023 ben ik gestart als kattengedragstherapeut bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Ik wist al gelijk dat ik mij wilde aansluiten bij een collectief. Zodoende beschik ik over een achterban met een enorme berg aan kennis en ervaring waarop ik een beroep mag doen. Ik ben blij dat ik tot deze groep mag behoren.

2020 - 2023 Tinley Academie, Opleiding Gedragstherapeut voor Katten

2023 - Tinley Academie, 1 daagse nascholing Stress en de invloeden op gedrag

           - Daniel Shaw, 2-delige webinar The Nueroscience of Frustration in Dogs

           - Karolina Westlund, 3-delige Masterclass A Framework to Resolve             

              Challenging Behaviour

           - Amanda Campion, webinar Anxiety, stress and trauma in cats

bottom of page