top of page

'Mijn kat hangt in de gordijnen!'

Crazy player

Feestbeesten! De crazy player heeft vaak een goede lichamelijke conditie en heeft dus ook een ellelang uithoudingsvermogen. Het is dus belangrijk om zowel voor mentale als fysieke uitdaging te zorgen. Dit kan soms knap lastig zijn als jouw kat bijvoorbeeld niet naar buiten kan. In alle gevallen vergt het tijd en energie van de baas om de juiste balans hierin te vinden. Gelukkig is de crazy player gemakkelijk te motiveren. Bijna alles dat beweegt vinden ze prachtig! Of het nu het laserlampje is of hun eigen schaduw. Kieskeurig zijn ze niet.

 

Heb jij een crazy player in huis dan kan dat best vermoeiend zijn. Kom je hem niet genoeg tegemoet in zijn behoefte dan zal hij waarschijnlijk ongewenst gedrag gaan vertonen. Zorg dan ook voor voldoende spel mogelijkheden en dat alle gezinsleden meehelpen. Wissel regelmatig af in de verschillende spelletjes. Zo blijft het ook voor jou leuk.

Klimwand voor katten

Parcours

Waarschijnlijk zullen veel hondeneigenaren deze vorm van bezigheid wel kennen. Beter bekend onder de naam Agility. Niet alleen honden zijn hier in te trainen! Denk maar weer even aan die gekke 5 minuten waar jouw kat vliegensvlug door de kamer sjeest en daarbij allerlei obstakels zonder enige moeite kan omzeilen. Een Agility set is duur en ook niet nodig. Eindelijk een doel voor die gekke tunnel! Ook de klimwand en klimpaal kunnen gebruikt worden in het parcours. Of maak gebruik van de aanwezige meubels of de hoelahoep van je kind. Gebruik eventueel een hengel om jouw kat erdoorheen te leiden. Of beloon hem met een snoepje voor iedere stap die hij heeft genomen. Het leuke van het parcours is dat je het iedere keer anders kan opbouwen. Veel variatie dus! 

Interactief speelgoed

Ook wel elektronisch speelgoed genoemd. Handig als je zelf even te druk bent met iets anders.


Voor de crazy player zijn de Magic Roller Ball en Frolicat RoloRat zeer geschikt. Het speelgoed beweegt automatisch door de ruimte en blijft geactiveerd door aanraking.

Magic Roller Ball voor de kat
Catwheel

Catwheel

Heeft jouw kat wel eens last van de gekke 5 minuten? En sprint hij dan van de ene naar de andere kant van de kamer? Dan is wellicht een catwheel iets voor jou.

 

Informeer er naar bij lievekatjes.nl.  

Download hier de volledige folder!

bottom of page